Το ΧΡΟΝΙΚΟ

Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2012- 8:30

Από το πρωί, απεργοί της ομοσπονδίας  των ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν στο χώρο της ΔΕΘ για να υποδεχθούν τους συμμετέχοντες της Ελληνογερμανικής Συνάντησης, όπου θα συμμετείχε και ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Γιοακίμ Φούχτελ. Μαζί τους βρίσκονται εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, μέλη της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου- Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλονίκης  και των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ.  Η αναφορά του Φούχτελ ότι η δουλειά που κάνουν 3.000 Έλληνες υπάλληλοι σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, στη χώρα του γίνεται από 1.000 Γερμανούς, αλλά και η συνολική κατάσταση στον κλάδο και την κοινωνία, με την πλήρη διάλυση των δημοσίων υποδομών και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων ήταν οι αιτίες που εξόργισαν τους διαδηλωτές.

Οι εικόνες από το κυνηγητό μεταξύ διαδηλωτών και Γερμανών που αναμεταδόθηκαν στη Γερμανία θορύβησαν την κυβέρνηση Μέρκελ.

Οι Έλληνες και Γερμανοί αξιωματούχοι θορυβήθηκαν όταν είδαν τους εργαζόμενους στην αποκομιδή απλούς ανθρώπους να αμφισβητούν το αποκλειστικό τους δικαίωμα να αποφασίζουν για τις ζωές τους. Ακόμη και η Μέρκελ έκανε δηλώσεις λέγοντας πως οι διαμαρτυρίες πρέπει να είναι ειρηνικές.

Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012- 11:30

Ασφαλίτες συλλαμβάνουν στο σχολείο του, την ώρα της σχολικής εορτής για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το δάσκαλο Θανάση Αγαπητό με την κατηγορία ότι συμμετείχε στη διαμαρτυρία για το Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα συνέλαβαν δύο δημοτικούς υπαλλήλους της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Κυρατζόπουλος Θωμάς και Αρβανίτης Σαράντης. Όλοι κατηγουρούνται ότι  συμμετείχαν στα μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων που κινήθηκανε απειλητικά κατά του προξένου.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης επικράτησε ένταση όταν μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ και δεκάδες άλλοι πολίτες μπήκαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ ο οποίος συμμετείχε στη 3η Ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων.

‘Αμεσα εκατοντάδες εργαζόμενοι και φοιτητές συγκεντρώνονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ) ως ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες, αλλά και καταγγελίας για την  τρομοκρατική σύλληψη που στοχεύει στη φίμωση κάθε πολίτη που θέλει να διαμαρτυρηθεί απέναντι στη βαρβαρότητα των μέτρων και των μνημονίων. Παράλληλα η είδηση κυκλοφορεί ευρύτερα και προκαλεί αγανάκτηση, ειδικά στους χώρους των ΟΤΑ και των εκπαιδευτικών. Τα πρώτα ψηφίσματα ανακοινώνονται.

Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012- 10:00

Ανήμερα της 39ης επετείου  από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι 3 εργαζόμενοι, έχοντας περάσει το βράδυ στην ΓΑΔΘ, οδηγούνται στον εισαγγελέα και πρόκειται να δικαστούν την ίδια μέρα! Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκενρώνονται εργαζόμενοι από τους ΟΤΑ και την εκπαίδευση. Ξεχωρίζει επίσης η συμμετοχή τωνω φοιτητικών συλλόγων, που με ανακοίνωσητου Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων, αποχώρούν από το ΑΠΘ και τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, για να βρίσκονται δίπλα στους διωχθέντες εργαζόμενους.

Σύμφωνα με απόφαση του εισαγγελέα η δίκη αναμένεται να γίνει  ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ. Ξεσπούν έντονες διαμαρτυρίες από τους συγκεντρωμένους και αποφασίζεται τελικά η συμμετοχή στο ακροατήριο τόσων πολιτών όσες είναι και οι θέσεις των καθήμενων.

Τελικά η δίκη αναβάλλεται για τη Δευτέρα 19/11. Οι εργαζόμενοι αφήνονται ελεύθεροι μεχρι τη δίκη. Ακολουθούν συνθήματα και πανηγυρισμοί από τους αλληλέγγυους εργαζόμενους και διαδήλωση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μέχρι την πύλη του Πολυτεχνείου από όπου θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία των φοιτητικών συλλόγων, των σωματείων και των οργανώσεων το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012- 17:00

Η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία της Κυβέρνησης και της αστυνομίας δόθηκε στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείο. Με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, δεκάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας ότι ο ΛΑΟΣ έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να αγωνίζεται και να ανατρέπει τις χούντες που του στερούν το Ψωμί, την Παιδεία και την Ελευθερία.

Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση προσπαθώντας να επιβάλλει σε ολόκληρη την κοινωνία κλίμα τρομοκρατίας. Μετά τη λήξη της πορείας στη Θεσσαλονίκη, και ενώ τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων μαζί με το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ που βρίσκεται σε απεργία διαρκείας, παρέμειναν στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου προκειμένου να το περιφρουρήσουν, με πρόσχημα τις ενέργειες τυφλής βίας περιθωριακών ομάδων, οι οποίες μάλιστα λειτουργούν υπονομευτικά προς το λαϊκό κίνημα, εκτυλίχθηκε μια πρωτοφανής και προσχεδιασμένη επιχείρηση εισβολής των δυνάμεων καταστολής στο πανεπιστημιακό άσυλο. Οι συλλήψεις φοιτητών της περιφρούρησης, το ανελέητο κυνηγητό σε όλους τους υπόλοιπους, η εκτεταμένη ρίψη χημικών χωρίς καμία απολύτως αιτία και μακριά από τα «επεισόδια» και οι μανιασμένοι ξυλοδαρμοί από τα ΜΑΤ θύμισαν αποκλειστικά εποχές Χούντας… Αποτελεσμα ήταν 16 συλλήψεις αγωνιστών φοιτητών, διαδήλωση μέχρι τη ΓΑΔΘ και παραμονή εκεί σχεδόν ολόκληροτο βράδυ από τους φοιτητικούς συλλόγους. Την επόμενη μέρα η δίκη αναβλήθηκε για τις 19/12

Δευτέρα 19 Νοέμβρη 2012- 12:00

Χιλιάδες λαού, εργαζόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, που συμμετείχαν με στάση εργασίας των συνδικαλιστικών φορέων τους, εργαζόμενοι και φοιτητές, μαζί με πλήθος μαρτύρων υπεράσπισης απο την ΟΛΜΕ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, κομματα και οργανωσεις της Αριστεράς δίνουν το παρόν έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

 

Η δίκη αναβάλλεται λόγω απουσίας των αστυνομικών που είναι οι κύριοι μάρτυρες κατηγορίας. Ακολουθεί ο ενθουσιασμός των συγκεντρωμένου πλήθους και διαδήλωση όλων στην πόλη της Θεσσαλονίκης

 

Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012- 19:00

Η ΔΙΚΗ: Από τις 9 το πρωί εκατοντάδες  συνάδελφοι των τριών κατηγορουμένων, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και φορέων, συγκεντρώνονται μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης  στο πλευρό των αγωνιστών. Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, που κράτησε πάνω από 7 ώρες, το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απήλλαξε τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους και τον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό για τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπλέον απήλλαξε τον Θανάση Αγαπητό από την κατηγορία της απείθειας, διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε εγκληματολογική σήμανση.

Ο  Θανάσης Αγαπητός κλείνοντας καταχειροκροτούμενος την απολογία του δήλωσε: «Δε πρόκειται να κατσω σπίτι μου. Δε θα παρακολουθώ απ’ την τηλεόραση αυτούς που μας οδηγούν στη φτώχεια…».  Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ξέσπασαν σε ζητωκραυγές οι εκατοντάδες αλληλέγγυοι που περίμεναν έξω από τα δικαστήρια όλες αυτές τις ώρες:

 

 

Εντούτοις, η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και οι τρείς εργαζόμενοι παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης (ως δευτεροβάθμιου δικαστηρίου).

 

Πέμτπη 2 Οκτώβρη 2014- 11:00

Εκδίκαση της Έφεσης

Θα είμαστε πάλι εκεί, αλληλεγγυοι στους αγωνιστές, προασπιζόμενοι τους αγώνες του λαού μας για το δικαίωμα στην εργασία, τη μόρφωση και τα δημοκρατικά δικαιώματα!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Σωματείων, Συλλόγων Εκπαιδευτικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων
Πέμπτη 2/10, 11 πμ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Θεσσαλονίκη

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ!

ΚΑΤΩ η ΧΟΥΝΤΑ Κυνέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ
ΕΞΩ Ο ΦΟΥΧΤΕΛ!

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ του Θανάση Αγαπητού καιτων 2 εργαζόμενων δημοτικών υπαλλήλων, Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυριαζόπουλο

 

[Η εκδίκαση της υπόθεσης συμπίπτει με το προκλητικό ερωτηματολόγιο του Φούχτελ προς τους δήμους και τις περιφέρειες, με το οποίο απαιτεί στοιχεία που αφορούν τον πληθυσμό, τις υπηρεσίες, τις υποδομές και στοχεύει σε ένα οικονομικό πλιάτσικο ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος σε όφελος του κεφαλαίου, ειδικά του γερμανικού.]

 

αγαπητοσ δικη 2014-ηλ-σωστό

2 Σχόλια προς “Το ΧΡΟΝΙΚΟ”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: