Ανακοινώσεις ΑΔΕΔΥ, Συντονισμών Σωματείων, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ

Αθήνα 16.11.2012

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2

105 57 ΑΘΗΝΑ

Τηλ 213.16.16.900

Fax 2103246165

Email: adedy@adedy.gr,

adedy1@adedy.gr

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 285

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενώ ο δράστης κ. Φούχτελ κατάλαβε ότι οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και παραδέχτηκε το λάθος του, σπεύδοντας με καινούργια δήλωση να διορθώσει την απαράδεκτη άποψη ότι «3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν 1.000 εργαζόμενοι», λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκε η δήλωσή του και ότι έχει συναντήσει «πολλούς εργατικούς υπάλληλους στην Ελλάδα» καθώς και το ότι «εκείνο που δημιουργεί πρόβλημα είναι το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα» και το ότι «Εκείνο που χρειάζεται είναι να γίνει πιο αποτελεσματικός ο διοικητικός μηχανισμός».

Επίσης στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Γερμανός πρόξενος.

Αυτές οι καθαρές θέσεις και των δύο δείχνουν αναμφισβήτητα ότι αναγνωρίζουν το λάθος τους και δικαιολογούν την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων, που έστω και με υπερβολική συμπεριφορά, αρνήθηκαν, δικαίως κατηγορίες και αδικίες σε βάρος του εργαζόμενου λαού μας που οι πολιτικές των μνημονίων, που επιβάλλει η Τρόικα και η Κυβέρνηση εκτελεί, αφαιρούν όλο και περισσότερα δικαιώματα εργασίας και κοινωνίας και δρομολογούν ξεπούλημα των βασικών υπηρεσιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση τους πολίτες.

Δυστυχώς, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Κυβέρνηση της υποτέλειας και της δουλοπρέπειας σπεύδει, με συλλήψεις εργαζομένων που διαμαρτυρήθηκαν, να τρομοκρατήσει εφ’ ενός τους εργαζόμενους που προσπαθούν να επιβιώσουν προστατεύοντας τα δικαιώματα τους και αφ’ ετέρου να δείξει στην κ. Μέρκελ πόσο καλά την υπηρετεί και θα προστατέψει κάθε επιθυμίας της, ακόμα και σε βάρος στης Ελλάδας και των Ελλήνων.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει αυτή την πολιτική της παράδοσης της χώρας και καταδικάζει τις συλλήψεις των συναδέλφων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης όπου εκεί σχεδιάζονταν και συμφωνούνταν, παραχωρήσεις υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Καλούμε την Κυβέρνηση αμέσως να παρέμβει, προκειμένου να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να σταματήσει η αστήρικτη και απαράδεκτη δρομολόγηση της ποινικοποίηση.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων που σήμερα στη χώρα μας παραβιάζονται κατάφορα από την Τρόικα και την τρικομματική Κυβέρνηση.

Ας γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν μαζί με τους Έλληνες πολίτες, τον αγώνα της ελεύθερης και δημοκρατικής Ελλάδας, για να κρατήσει ακέραια ο Ελληνικός λαός τα δικαιώματά του και η πατρίδα μας την αυτονομία και την ανεξαρτησία της.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 16/11/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει τις τρομοκρατικές συλλήψεις τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων και του συναδέλφου μας δασκάλου και γνωστού συνδικαλιστή Θανάση Αγαπητού [ο οποίος μάλιστα συνελήφθη μέσα στην αυλή του σχολείου του!], οι οποίοι οδηγούνται  στο αυτόφωρο με αστήρικτες κατηγορίες. Πρόκειται για προσπάθεια κατατρομοκράτησης του αγωνιζόμενου ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ συνδικαλιστικού κινήματος  και σαν τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε

  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ –
  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
  • ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ,  ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Καταγγελία για τις συλλήψεις αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

 Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις συλλήψεις αγωνιστών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση, ενάντια στην επίσκεψη Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη έχουν γίνει γνωστές οι συλλήψεις δύο εργαζομένων από τους ΟΤΑ και του συνδικαλιστή δασκάλου Θ. Αγαπητού, μέλους της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων Θεσσαλονίκης, ο οποίος, συνελήφθη προκλητικά μόλις τέλειωσε το μάθημα, βγαίνοντας από το σχολείο!

Η άθλια συγκυβέρνηση πιστή στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής» και υπάκουη στις θελήσεις του Γερμανικού Προξενείου και του Φούχτελ, δε δίστασε να προχωρήσει σε συλλήψεις, μια μέρα πριν το ηρωικό Πολυτεχνείο

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Απαιτούμε να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εις βάρος τους.
Θα δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει με τις παλλαϊκές μαχητικές διαδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη, και με τη συνέχιση και κλιμάκωση των εργατικών αγώνων.

ΨΩΜΙ –ΠΑΙΔΕΙΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλονίκης

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την τρομοκρατική σύλληψη και την αντιδημοκρατική δίωξη των αγωνιστών συνδικαλιστών Θανάση Αγαπητού, πρωταγωνιστή της προσπάθειας της Πρωτοβουλία μας, Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλου. Oι διώξεις δεν μας λυγίζουν, μας γεμίζουν αποφασιστικότητα να νικήσουμε

Οι αγωνιστές δεν έκαναν τίποτε παράνομο, αντίθετα, άσκησαν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, που δεν σκοπεύουμε να παραδώσουμε σε καμιά χουντική κυβέρνηση. Μόνη αιτία της σύλληψής τους είναι η συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία των σωματείων των εργαζομένων στους ΟΤΑ για την προκλητική συμπεριφορά του γερμανού υφυπουργού Φούχτελ και του Πρόξενου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη. Έγινε στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους και της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στις βάρβαρες και απάνθρωπες απολύσεις «φαστ τρακ», τις οποίες ο Φούχτελ προσπάθησε να δικαιολογήσει με το ψέμα ότι τρεις χιλιάδες έλληνες δουλεύουν όσο χίλιοι γερμανοί. Θα συνεχίσουμε να αγωνισζόμαστε ενάντια στη διάλυση και το ξεπούλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ελληνικά και ξένα συμφέροντα.

Η δίωξη αυτή, με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κατ’ εντολή της ίδιας της Μέρκελ, έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και το λαό ώστε να περάσει το Μνημόνιο 3, που σκοπεύει να καταστρέψει τον λαό, και να εξασφαλίσει υπερκέρδη στο κεφάλαιο και κατεξοχήν στις τράπεζες.

Ο λαός που σφυροκοπείται από την πολιτική των Μνημονίων βλέπει τους αγωνιστές του να οδηγούνται από τα κρατητήρια και τα δικαστήρια, ενώ παραμένουν προκλητικά ανέγγιχτοι όλοι οι συνεργοί της Ζήμενς, οι φοροκλέφτες των οφσόρ, οι πρωταθλητές της εισφοροδιαφυγής, και όσοι αφήνουν απλήρωτους χιλιάδες εργαζόμενους.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Το δίκιο δεν δικάζεται. Οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής μας θα συνεχιστούν, πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά, ώσπου να σαρωθεί η πολιτική των Μνημονίων και της Τρόικας και να γεννηθεί ξανά η ελπίδα για μια ζωή αντάξια αυτών που δημιουργούν τον πλούτο της κοινωνίας.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη των τριών συνδικαλιστών. Θα υπερασπιστούμε αποφασιστικά το δικαίωμα  του λαού να αγωνίζεται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: