Καταγγελίες εργατικών σχημάτων, παρατάξεων, κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

του  συντρόφου  δασκάλου  ΘΑΝΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ και των δημοτικών υπαλλήλων  ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ από το  ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ και  ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ από το ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε μία σήμερα  στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου  και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, τους απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο, λόγω της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, την Πέμπτη 15/11/2012.

Είναι γνωστή η τακτική καταστολής και ποινικοποίησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την τρικομματική συγκυβέρνηση προκειμένου να καμφθεί το φρόνημα των εργαζομένων. Αλλά ό,τι κι αν κάνουν, όσες συλλήψεις και όσες δίκες κι αν στήσουν, οι αγωνιστές, όλοι οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία δε θα υποταχθούν, δεν θα αναστείλουν την αντίστασή τους, αλλά με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα  θα κλιμακώσουν την πάλη τους  ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, ενάντια σε κάθε αντεργατικό μέτρο, για την ανατροπή του συνόλου της πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

·       Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.

·       ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ

·       Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

ΑΘΗΝΑ, 16/11/2012

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

www.paremvasis.gr

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Σήμερα, και ενώ κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, της νέας χούντας. Κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρόξενος, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης προχώρησε σε συλλήψεις εκφοβισμού και τρομοκράτησης. Συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους τον σύντροφο και συναγωνιστή δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά. Μετά τη σύλληψή τους  απαγγέλθηκαν εναντίον τους κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και οδηγούνται σε τακτική δικάσιμο.

Πρόκειται για τρομοκρατικές συλλήψεις που στοχεύουν στη φίμωση κάθε πολίτη που θέλει να διαμαρτυρηθεί για τις μνημονιακές πολιτικές. Κάθε πολίτη που εναντιώνεται στη κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί υγειονομικές ζώνες προκειμένου να σαρώσει τα εργασιακά δικαιώματα, να διώξει από τη δουλειά χιλιάδες εργαζόμενους και να επιβάλλει την εξαθλίωση σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν. Η Τρόικα εσωτερικού (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και οι σύμμαχοί της (ΕΕ και ΔΝΤ), οι υποτακτικοί της Μέρκελ καθώς και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, εξαπολύουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να κάμψουν το λαϊκό φρόνημα. Προσπαθούν να υλοποιήσουν τις βάρβαρες πολιτικές τους ποδοπατώντας τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Δεν θα υποταχθούμε δεν θα παραδοθούμε. Αντίθετα θα εντείνουμε τον αγώνα για την ανατροπή της Κυβέρνησης και των πολιτικών της. Ενάντια στην κρατική καταστολή, ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία του χρέους και των μνημονίων για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου,

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Κηρύσσουμε ανειρήνευτο αγώνα ως την τελική τους δικαίωση.  Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται, δεν αναχαιτίζονται, δεν σταματούν. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΗΨΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Nέα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Ριζοσπαστική ΚίνησΗ π.ε στη Χίο

Οι Γερμανοί  ξανάρχονται…

Συνέλαβαν  το σ. Θανάση Αγαπητό σήμερα στο σχολείο του γιατί

συμμετείχε στην κινητοποίηση κατά  του Φούκτελ στη Θεσ/νίκη!!!

Παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Σήμερα το πρωί συνέλαβαν στο σχολείο του το δάσκαλο Θανάση Αγαπητό -Μέλος του ΓΣ της ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ- και δύο δημοτικούς υπαλλήλους της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Κυρατζόπουλος Θωμάς και Αρβανίτης Σαράντης) ενώ  αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Ο τρικομματικός εφιάλτης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ  και ο Υπουργός Δένδιας, πιστοί στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής» , δε δίστασαν να δώσουν εντολές για συλλήψεις, μετά από μία κινητοποίηση που έδειξε πως ο εργαζόμενος λαός δεν είναι διατεθειμένος να υπακούσει στη λεηλασία της χώρας και στην ισοπέδωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Όσο εντείνεται η αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, όσο θα φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού,  τόσο θα αυξάνεται η ένταση της επίθεσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους  που αντιστέκονται.

Οι διώξεις, κατά παραγγελία της γερμανικής αντιπροσωπείας (;) των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο,  αγωνιζόμενο πολίτη . Ότι  κι αν κάνουν, όσες συλλήψεις και όσες δίκες κι αν στήσουν,  οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία δε θα υποταχθούν και δεν θα αναστείλουν την αντίστασή τους.

Όχι μόνο θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας, ενάντια στην «μπότα» του χρέους και των μνημονίων αλλά με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα  θα κλιμακώσουν την πάλη τους  ενάντια σε κάθε αντεργατικό μέτρο , για να μη ζήσει ο λαός την κόλαση που του ετοιμάζουν ,για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Άμεση απελευθέρωση και αθώωση των συλληφθέντων!

Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται.

Δεν αναχαιτίζονται. Δεν σταματούν. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!          

Χίος,16 Νοέμβρη 2012

Νέα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Ριζοσπαστική Κίνηση π.ε στη Χίο

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ συμπαράστασης προς τους εργαζομένους των Ο.Τ.Α.

Το δίκτυο 50 στηρίζει και συμπαρατάσσεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο του δικού μας δήμου (Παύλου Μελά) όσο και των υπολοίπων σε όλη την χώρα.
Μετά την ψήφιση των νέων μέτρων του τελευταίου μνημονίου, η τοπική αυτοδιοίκηση οδηγείται σε μία άνευ όρων κατάρρευση, παρασέρνοντας και τους εργαζόμενούς της. Η προαναγγελθείσα κατάργηση των προνοιακών δομών μέσω της μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων, η καλά προσχεδιασμένη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων που οραματιζόταν από αρκετούς δημάρχους εδώ και χρόνια και οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων, οδηγεί τους δήμους της Ελλάδα μας στο εξευτελιστικό ξεπούλημά τους, σε ένα δρόμο χωρίς ανάπτυξη και τους εργαζόμενους σε μια ζωή χωρίς αξιοπρέπεια.
Η επίσκεψη του κ. Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη την εβδομάδα που μας πέρασε ήρθε να επικυρώσει συν τοις άλλοις, το ξεπούλημα των δήμων μας και σε “συνεργασία¨ με ορισμένους δημάρχους της πόλης μας (που κατά τα άλλα νοιάζονται για το δημόσιο χαρακτήρα των δήμων τους) προχωρούν στην εκχώρηση τομέων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ιδιωτικά ντόπια και ξένα συμφέροντα με πρώτο και καλύτερο τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μάλιστα με δημόσιες τοποθετήσεις τους κάποιοι δήμαρχοι και με την ¨ευλογία¨ του κ. Φούχτελ, αλλά και σε μία ημερίδα για το νέο περιφερειακό σχεδιασμό, μίλησαν στα ίσια μόνο για εργοστάσια καύσης σκουπιδιών, εκμηδενίζοντας τις όποιες προσπάθειες γίνονται από το δίκτυό μας και άλλους φορείς (π.χ. αποτροπή του γιγάντιου ΣΜΑ Ευκαρπίας ) για δραστική μείωση των απορριμμάτων με σοβαρή ανακύκλωση και κομποστοποίηση, που και έσοδα σε κάθε δήμο θα έφερναν και πάμπολλες θέσεις εργασίας θα πρόσφεραν, δίνοντας προοπτική για ανάπτυξη όπως σε όλη την Ευρώπη (5η βιομηχανία παγκοσμίως αποτελεί το σκουπίδι).
Η λογική τους είναι να ¨βουλώσουν¨ όλα τα στόματα και τις φωνές οργής και διαμαρτυρίας. Έτσι μετά τις συλλήψεις και τις διώξεις δεκάδων συμπολιτών μας για το Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας, πέρασαν και σε συλλήψεις 3 εργαζομένων, επειδή διαμαρτυρηθήκαν για τον κ. Φούχτελ. Ζητάμε την άμεση αθώωση τους και την απόσυρση όλων των κατηγοριών και καλούμε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια , τη Δευτέρα 19/11 στις 12 το μεσημέρι !
Δεν υποκύπτουμε σε απειλές και εκφοβισμούς, αλλά συνεχίζουμε ενωμένοι, ακάθεκτοι για να τσακίσουμε την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό, τις απολύσεις και την εξαθλίωση .
Απαιτούμε μία καλύτερη ζωή σε ένα καλύτερο δήμο για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους σ’ αυτόν. Οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας είναι κοινοί. Σήμερα εσείς, αύριο εμείς.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 50 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Μ.Α. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: